Friday, January 19, 2018

МАКЕДОНИЈА

Предвремени парламентарни избори најрано во јули 2018

По убедливата победа на Социјал – Демократскиот сојуз на вчерашните локални избори во владеачката коалиција се прават првите анализи кога би можеле да се...

ПЕЛАГОНИЈА

Тутунски комбинат Прилеп плати 75 милиони на УЈП и се раздолжи...

Новото раководство на прилепскиот Тутунски комбинат-компанија во доминантна државна сопственост, пред истекот на календарската 2017 годна се раздолжи кон државата исплајќајќи долг стар...

Сопственикот на запалениот прилепски кафе бар: Лицето кое ми го запали...

Прво упорно барал средби, а потоа наредил него и уште 20-тина луѓе да ги служат храна и пијалок без да платат за истите. Сопственикот на...

НАЈНОВИ ВЕСТИ

Избор

Тутунски комбинат Прилеп плати 75 милиони на УЈП и се раздолжи...

Новото раководство на прилепскиот Тутунски комбинат-компанија во доминантна државна сопственост, пред истекот на календарската 2017 годна се раздолжи кон државата исплајќајќи долг стар...

ЖИВОТ

ЗАБАВА

ТЕХНО-МОТО

ХРОНИКА