ВИДЕО: Лекар херој ја затвори амбулантата и заминува од земјава, ова е неговиот последен ден

1320

„Денеска е последен ден за мене бидејќи сум разочаран. Барам прошка од 532 мои пациенти“ вели лекарот за ТВ21.

Вака ја заврши својата 3 годишна работа како општ лекар, Сали Садику од велешко Јаболчиште. Тој е принуден да ја затвори оваа амбуланта поради разните притисоци и многу други фактори, како и поради неисплатените средства од ФЗО.

Решението на проблемот го гледа на печалба, надвор од земјава. Тој најверојатно ќе оди Белгија или Германија. Погледнете го прилогот на ТВ21:

Loading...