Видео: Сите 4 годишни времиња поминати на островот Котисари во Финска

418

До 1980 година, островот Котисари било место каде се состанувале дрварите од малиот град Рованиеми во областа Лапланд во Финска. Еден од објектите на островот тогаш е претворен во таверна, а дневниот траект ги носи луѓето до островот. Островот е само четири километри оддалечен од Арктичкиот круг, па температурата во зимските месеци паѓа секогаш под нула. Јани вели дека особено во зима е потребно времето да биде суво, за да се направат добри фотографии со дрон. Погледнете го видеото:

Loading...