Путин дочекан со мед и традиционални специјалитети, но за неговара реакција зборуваат сите (Видео)

773

Рускиот претседател Владимир Путин допатувал во Кригистан во државна посета, а на аеродромот го дочекал претседателот Соронбај Женбеков. На Путин му биле укажани сите државни почести, меѓутоа, еден момент особено привлече внимание. На аеродромот го дочекала девојка во кригиска народна носија со традиционално пециво и чинија мед. „Треб да натопам“, прашал рускиот претседател. Во оквирот на државната посета се очекува потпишување на околу 30 документи.

Loading...