Ефтов: После Избори големи апсења во Република Македонија!

947

Новинарот и аналитичар, Васко Ефтов на својот Фејсбук профил објави дека од Заев и СДСМ се очекуваат масовни апсења пред изборите, а уште повеќе доколку ги изгубват изборите, за да предизвикаат немири и протести со што ќе изнудат широка влада.

Неговата Фејсбук објава ја пренесуваме интегрално:

„Ако ВМРО освои еден глас повеќе на изборите можат да се очекуваат масовни апсења од страна на Заев и СДСМ. Ако ги изгуби изборите, со макар еден глас помалку, Заев ќе мора да апси за да им покаже на сите, а најмногу на членовите на СДСМ дека е се уште силен и ја држи цврсто власта во свои раце! И како второ, со масовни апсења Заев во секое време ќе може да провоцира немири и протести и тоа да го искористи (како една од можностите) за формирање на широка влада“, напиша Ефтов.

Тој исто така додаде дека „Апсења се можни и пред изборите, но масовни ќе бидат само во случај на неповолен изборен резултат за Заев“