Вечерва повторно земјотрес во Охрид, епицентар 8км северно од Ресен, со длабочина од 2км

7032

Земјотрес со јачина од 3,3 степени, спроед првичните информации, беше почувствуван денеска во 18 часот и 58 минути во охридското епицентарлно подрачје.

Земјотресот бил со епицентар на 8 километри северно од Ресен и на длабочина од 2 километри.

Веќе неколку недели потресите се чести во Преспа и Охридско, жителите се на штрек, а некои веќе им е и секојдневие.